Home | Community | Message Board


Sporeworks
Please support our sponsors.

Community >> The Smoke Lounge

Welcome to the Growery Message Board! You are experiencing a small sample of what the site has to offer. Please login or register to post messages and view our exclusive members-only content. You'll gain access to additional forums, file attachments, board customizations, encrypted private messages, and much more!

Amazon Shop for: HPS

Jump to first unread post. Pages: 1
OfflineMisKris
Stranger
 User Gallery

Registered: 01/19/10
Posts: 5
Last seen: 6 years, 9 months
Ballast not working?
    #350131 - 01/19/10 01:37 PM (6 years, 10 months ago)

So I woke up this morning to turn on the lights for my 2 weeks in flowering princess, when my 600w bulb didn't turn on but the rest of my appliances did I got worried.  I unplugged the ballast for about 45 mins. Its only 4 months old so I thought no way its shot. The ballast seems to be working as the fan inside is running. The light hasn't flickered even once. I switched bulbs and still nothing. Could it be the wire connection to the bulb? Or what? Im freakin... CRUCIAL TIME. New ballast? New cord? someone?


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflineDJ_avocado
myco-botanist
 User Gallery


Registered: 11/21/09
Posts: 147
Last seen: 4 years, 8 months
Re: Ballast not working? [Re: MisKris]
    #352966 - 01/25/10 02:53 PM (6 years, 10 months ago)

All you can do is test the connection, bulb, then get yourself a new ballast.  Hows that going?  Did you get it working or did you get a new light?


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflineSpaceMonkey
Mind Pilot
Male

Registered: 02/09/09
Posts: 3,469
Loc: Hawaiian Islands Flag
Last seen: 10 months, 6 days
Re: Ballast not working? (moved) [Re: MisKris]
    #353714 - 01/26/10 09:58 PM (6 years, 10 months ago)

This thread was moved from the user's journal.

Reason:
better suited for discussion out in the public forums


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflineSpaceMonkey
Mind Pilot
Male


Registered: 02/09/09
Posts: 3,469
Loc: Hawaiian Islands Flag
Last seen: 10 months, 6 days
Re: Ballast not working? (moved) [Re: DJ_avocado]
    #353722 - 01/26/10 10:09 PM (6 years, 10 months ago)

Hey! Welcome Miskris!

Thought you might get more answers to you questions out in the public view since you posted it in your journal. :shrug:

Anyways stick around and now lets see if you can get some answers!


--------------------

:guns: Don't Mistake My Kindness For Weakness :guns:


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflineMisKris
Stranger
 User Gallery

Registered: 01/19/10
Posts: 5
Last seen: 6 years, 9 months
Re: Ballast not working? (moved) [Re: SpaceMonkey]
    #358385 - 02/06/10 12:58 PM (6 years, 9 months ago)

Thanks Space Monkey... totally didn't get it. Well it was the ballast... I got a new one but am having new issues the past 2 days.:sad:


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Offlinearachnospore
Male User Gallery

Registered: 04/17/09
Posts: 58
Last seen: 4 years, 9 months
Re: Ballast not working? (moved) [Re: MisKris]
    #358483 - 02/06/10 03:59 PM (6 years, 9 months ago)

Could be a faulty igniter, does that ballast make noise but do nothing?


--------------------
We can't stop here, this is bat country!


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflinePicklez
 User Gallery


Folding@home Statistics
Registered: 04/20/08
Posts: 17,919
Last seen: 2 years, 5 months
Re: Ballast not working? (moved) [Re: MisKris]
    #358633 - 02/06/10 10:42 PM (6 years, 9 months ago)

I have a 400w digital ballast with HPS and MH bulbs that Id be willing to let go for 200$

This is brand new and the HPS bulb has about 30 hours of use on it and the MH bulb has never been used

Also includes reflector hood and light timer


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
InvisibleStonethM
D.I.L.L.I.G.A.F.
Male User Gallery


Registered: 10/06/08
Posts: 24,069
Loc: No where ville, USA Flag
Re: Ballast not working? (moved) [Re: Picklez]
    #358639 - 02/06/10 10:58 PM (6 years, 9 months ago)

Quote:

KillerPicklez said:
I have a 400w digital ballast with HPS and MH bulbs that Id be willing to let go for 200$

This is brand new and the HPS bulb has about 30 hours of use on it and the MH bulb has never been used

Also includes reflector hood and light timer



What name brand is the ballast?


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflinePicklez
 User Gallery


Folding@home Statistics
Registered: 04/20/08
Posts: 17,919
Last seen: 2 years, 5 months
Re: Ballast not working? (moved) [Re: Stoneth]
    #358641 - 02/06/10 10:59 PM (6 years, 9 months ago)

Galaxy. Was purchased through RVF less than 2 weeks ago


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
InvisibleStonethM
D.I.L.L.I.G.A.F.
Male User Gallery


Registered: 10/06/08
Posts: 24,069
Loc: No where ville, USA Flag
Re: Ballast not working? (moved) [Re: Picklez]
    #358643 - 02/06/10 11:01 PM (6 years, 9 months ago)

Counting pennies I'll get back with ya, if my money is right.


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflinePicklez
 User Gallery


Folding@home Statistics
Registered: 04/20/08
Posts: 17,919
Last seen: 2 years, 5 months
Re: Ballast not working? (moved) [Re: Stoneth]
    #358646 - 02/06/10 11:04 PM (6 years, 9 months ago)

If you only want the ballast or the bulbs, let me know. I am hard up for cash and would be willing to sell the setup in parts if necessary

I am hoping this is just a temporary hold on my grows and that I can start back up in the next year or so


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
InvisibleStonethM
D.I.L.L.I.G.A.F.
Male User Gallery


Registered: 10/06/08
Posts: 24,069
Loc: No where ville, USA Flag
Re: Ballast not working? (moved) [Re: Picklez]
    #358648 - 02/06/10 11:09 PM (6 years, 9 months ago)

Dude I got to wait until the electric bill comes in and I'll be in touch with.

I understand if someone beats me to it, that's a great price for the set.:yesnod:


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
OfflinePicklez
 User Gallery


Folding@home Statistics
Registered: 04/20/08
Posts: 17,919
Last seen: 2 years, 5 months
Re: Ballast not working? (moved) [Re: Stoneth]
    #358671 - 02/06/10 11:48 PM (6 years, 9 months ago)

Hopefully someone will want it. Id prefer not to have to list it on craigslist


Post Extras: Print Post  Remind Me! Notify Moderator
Jump to top. Pages: 1

Amazon Shop for: HPS

Community >> The Smoke Lounge

Similar ThreadsPosterViewsRepliesLast post
* Anybody got a spare 250 watt hps bulb? C3R3AL KiLLRx 1,563 17 06/10/08 01:45 AM
by erb
* got 2 used 400w hps ballast, question on lamp cord Lucid 566 2 12/05/09 09:28 PM
by 81renaissance
* The deal was worked out.
( 1 2 3 4 5 all )
MagashM 8,255 96 12/01/09 12:43 AM
by FurrowedBrow
* Do thc edibles work on u POLL
( 1 2 3 4 5 all )
Coaster 9,279 86 06/06/08 01:58 AM
by tsollost
* Stoned at work
( 1 2 3 4 all )
FurrowedBrowM 6,975 64 11/18/08 06:24 PM
by still beLIEve
* accident at work
( 1 2 all )
FarBeyondDriven 2,985 31 12/27/09 11:57 AM
by John Connor
* Buzzed at work slackophage 1,549 11 04/25/08 07:25 PM
by mel_lonta_tauda
* So I started working out
( 1 2 3 4 all )
Triptonic 4,692 66 01/26/10 07:53 AM
by Buddy

Extra information
You cannot start new topics / You cannot reply to topics
HTML is disabled / BBCode is enabled
Moderator: FurrowedBrow, Harry_Ba11sach, Stoneth, Dr. Siekadellyk
830 topic views. 3 members, 478 guests and 422 web crawlers are browsing this forum.
[ Toggle Favorite | Print Topic | Stats ]
Search this thread:

Please support our sponsors.

Copyright 1997-2016 Mind Media. Some rights reserved.

Generated in 0.041 seconds spending 0.004 seconds on 14 queries.